Instagram

OREO-MUDCAKE

Oj herre min gud... detta var ren matporr i munnen. Är typ i himlen eller nåt, så sjuuukt gott. Mår liiiite dåligt nu efter en massa smaskande, men ska äta nåt saltigt till middag och sedan ta en bit till haha ;) #aldrigmätt. Blir tydligen ännu godare ju längre tid den står i kylen.  

Jag bor ju i Finland så vi har inga oreos här (inte vad jag sett), sökte överallt men näe. Så använde dominokex istället, så egentligen var det en domino-mudcake men det var supergott ändå! Här kommer det EGENTLIGA receptet på oreo-mudcake! Rekommenderar!!!!

IMG_8385


RECEPT härifrån.

INGREDIENSER

 
 
150 gram  smält smör
3 dl  strösocker
1 dl  kakao
2 tsk  vaniljsocker
2 st  ägg
2 dl  vetemjöl
1 paket  oreokakor
Fyllning och topping
300 gram  vit choklad
100 gram  mörk choklad
100 gram  smör
1 dl  grädde
1 paket  Oreokakor Mini
1 påse  Marshmallows Mini
1 dl  Ohoy chokladsås
 
 

Detta är den illvärstaste chokladigaste kladdkakan jag någonsin gjort! Den är vrålgod! Verkligen så god att man gapar efter mer samtidigt som man försöker möla in så mycket kaka i munnen så det inte ryms och dum nog att försöka tala samtidigt. 

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret (i en rejäl kastrull, det är den du rör ihop allt i) och låt det svalna av lite. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet. Grovdela Oreokakorna och blanda med i smeten. Häll smeten i en rund smörad och bröad springform. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite.
  2. 2. Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar) Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över chokladsås. Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, den blir ännu bättre med tiden.

Serveringsförslag: Vispad grädde, vaniljglass

Dryckestips: Vin, mjölk, kaffe, saft

 
 
 
 
 
 
 
IMG_8385
 
IMG_8387
 
(om du är glutenintolerant är det bara att byta ut vetemjölet mot valfritt mjöl, jag använde glutenfri mjölmix)
Kategori: Mat, Vardag;
Taggar: baka, bakasnabbt, chocolate, choklad, dessert, domino, efterrätt, glass, gott, kaka, kex, kexchoklad, kladdkaka, kocka, marsmallows, mudcake, oreo, oreokakor, recept;
1 Anonym:

skriven

Skulle inte du kunna tänka dig å ha en läsarträff någon gång? :D

Svar: Hehe kanske då jag fått liiite mera läsare eller flyttar till Sverige ;)
Amanda Essen

2 M:

skriven

Hei! Fant bloggen din for noen dager siden via Izzy sin blogg. Du har sykt bra kropp!! Og du er virkelig en inspirasjon når det kommer til trening :) Kommer til å lese bloggen fast fra nå :)

Svar: Tack snälla du! <3
Amanda Essen

3 Emelie [Foto]:

skriven

Galet vad gott det där verkade då! Måste testas! :D

Svar: gör det! ;)
Amanda Essen

4 Viccys Biffblogg!:

skriven

Ser supermumsigt ut! ;)

5 Olivia:

skriven

Det ser otroligt gott ut! Right upp my alley, måste testa:)

6 Robex Lundgren:

skriven

läckert

7 Jessica:

skriven

Men mumms!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: