Instagram

Recept på pannkakorna

 
 
 

Proteinpannkakor Recept

För 2 personer. Blir cirka 9-10 pannkakor.

  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl glutenfri mjölmix
  • 1,5 dl Whey protein
  • 1 tsk kanel (kan också ta kakao/vaniljpulver/sötning ifall ni vill ha en sötare variant)
  • 1/2 tsk salt (om man vill)

Tillagning

(Stekpannan skulle du kunna starta medan du gör smeten, så att den är varm tills du är klar)

Så här gör du:

  1. Häll upp mjölet, proteinpulvret och hälften av mjölken i en bunke. Vispa tills smeten är jämn, och fri från klumpar.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna: Äggen, "kryddorna" och resten av mjölken. Vispa återigen tills det är jämnt och fint.
  3. Lägg lite smör i stekpannan som ska vara så varm att smöret fräser. Häll i smet till första pannkakan. Jag tog cirka 0,75 dl smet per pannkaka vilket gav 10 st.
  4. Stek ungefär en minut per sida.
  5. När alla är klara: Seger! Ät dina skapelser!

Proteinpannkakorna går lättare sönder än vad vanliga pannkakor gör, så du får se till att ha rätta tekniken när man vänder dem med stekspaden, men det lär du dig snart!

 

Recept från Styrkelabbet.se

Kategori: Mat
1 Anonym:

skriven

Vad gott det ser ut!

Svar: Det var det!
Amanda Essen

2 sandra e:

skriven

Om du tar bort lite av mjölmixen och tillsätter någon tsk fiberhusk borde de hålla ihop bättre! (det fungerar ju lite som glutentrådar, men detta blir "gele-iga" som gör att smeten hålls ihop)

Svar: tack ska pröva! Fast fiberhusk blir så geleaktigt, men ill try!
Amanda Essen

3 felicia :

skriven

pannkakor är ju så gott!!!

apropå din blogg, så peppad och starkt, är själv påväg mot det frisk och varit sjuk i 2,5-3 år. VIll bara bli frisk nu men mycket tar emoto ch jag vet inte ens vad.
KRAM KRAM

Svar: ÅH TACK VA GLAD JAG BLIR, KÄMPA PÅ TJEJEN <333
Amanda Essen


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: